Anderlecht laat de zege liggen

Anderlecht heeft zichzelf de das omgedaan op de eerste speeldag van de groepsfase van de Europa League. In het eigen Constant Vanden Stock-stadion speelden de Brusselaars 1-1 gelijk tegen AS Monaco. Een vroege goal van Guillaume Gillet deed Anderlecht dromen, maar vijf minuten voor tijd bracht Traoré Monaco opnieuw langszij.

Monaco leek vooraf de zwaarste tegenstander voor Anderlecht in Groep J. De Monegasken bereikten vorig seizoen nog de kwartfinales van de Champions League, waarin latere finalist Juventus maar nipt te sterk was. Maar veel sterkhouders (Kurzawa, Abdennour, Kondogbia, Martial, Ferreira Carrasco) verlieten het Stade Louis II in het tussenseizoen. En dat kon Monaco in de beginfase maar moeilijk verbergen in het Constant Vanden Stock-stadion. Beide ploegen waren elkaar waard en het spel golfde goed op en neer. Na 11 minuten trok Dennis Praet goed door op links. Hij zag aan de tweede paal Gillet helemaal vrijstaan en die tikte de 1-0 voorbij een grabbelende Subasic. Monaco was echter niet van slag en reageerde met een pegel van Coentrao, die uiteenspatte op de vuisten van Proto. Ook in het verdere verloop van de eerste helft bleven de grootste kansen voor Monaco. Cavaleiro gleed een voorzet van Coentrao in het zijnet en Silva besloot van dichtbij te zwak op Proto. Anderlecht mocht dus niet mopperen met de 1-0-voorsprong aan de rust.

Na de pauze namen de Brusselaars het heft meer in handen. Tielemans liet zich opmerken met een laag schot naast de kooi van Subasic en Okaka zag zijn schuiver voorlangs waaien. Ook Suarez kwam dichtbij een goal na een mistrap van Wallace. De invallers El Shaarawy en Traoré testten voor Monaco Proto, maar het was wachten tot in de 85e minuut vooraleer de Monegasken konden scoren. Deschacht misrekende zich op een inworp en Traoré kopte in de rebound de gelijkmaker binnen. Ezekiel kreeg in toegevoegde tijd nog een reuzekans op de overwinning, maar zijn inzet ging naast. Een knokkend Anderlecht blijft zo achter met een kater nadat het een verdiende overwinning vijf minuten voor affluiten door de vingers zag glippen.

199 keer gelezen