Club en Anderlecht treden aan in EL

Vanavond starten Club Brugge en Anderlecht aan een nieuw avontuur in de Europa League. Blauw-zwart kijkt om 19u00 in het Stadio San Paolo Napoli in de ogen, terwijl Anderlecht twee uur later AS Monaco verwelkomt.

Michel Preud’homme nam 22 spelers mee naar Zuid-Italië. Onder hen ook Oscar Duarte en José Izquierdo. Duarte is hersteld van een knieblessure die hij tijdens een interland met Costa Rica opliep. Izquierdo kampte de voorbije maand met pijn aan het schaambeen, maar behoort nu terug tot de selectie. Blauw-zwart hoopt tegen Napoli de nederlaag in en tegen Moeskroen-Péruwelz door te spoelen. De vice-kampioen kende een matige competitiestart en pakte slechts 10 punten uit zeven wedstrijden. Maar ook Napoli – vorig seizoen nog halve finalist in de Europa League - is nog zoekende in de Serie A. De club van Rode Duivel Dries Mertens bengelt in de middenmoot met 2 op 9.

Anderlecht start zijn Europese campagne in eigen huis. Paars-wit ontvangt straks AS Monaco, de derde uit de Franse competitie. De Monegasken haalden vorig seizoen de kwartfinales van de Champions League en misten dit seizoen op een haar na het kampioenenbal. De club uit het prinsdom kan in Brussel niet op ex-Club-speler Nabil Dirar rekenen. Leonardo Jardim recupereert wel de Portugese draaischijf Joao Moutinho. 

371 keer gelezen