Negenkoppig Gent houdt 1-1 tegen Lyon

AA Gent heeft in z’n eerste Champions League-wedstrijd meteen een punt gepakt tegen Olympique Lyon. Het werd 1-1. Danijel Milicevic maakte 20 minuten voor tijd verdiend gelijk. Gent-doelman Matz Sels was in de slotfase nog de absolute held toen hij een strafschop van Lacazette stopte. Een knap punt voor de Buffalo’s, die de wedstrijd met 9 man afsloten, na rood voor Dejaegere en Foket.

Gent begon sterk aan z’n eerste Champions League-wedstrijd uit z’n geschiedenis. Al na 5 minuten kreeg Brecht Dejaegere een eerste uitstekende kans, maar hij vond Lyon-doelman Lopes op z’n weg. Dé kans kwam halverwege de eerste helft: Laurent Depoitre zette zich uitstekend door, maar alleen voor de doelman knalde hij staalhard op de lat. Wat later werd een goal van Depoitre afgekeurd voor buitenspel. Een terechte beslissing bleek uit de herhaling.

Lyon kwam daarna wel beter in de wedstrijd en kreeg enkele kansjes, maar Sels kon topschutter Lacazette van een doelpunt houden. 5 minuten voor de rust was iedereen met verstomming geslagen toen ref Collum meteen rood trok voor Brecht Dejaegere. Uit de herhaling bleek het een terechte beslissing te zijn. Dejaegere ging vol op de enkel van Gonalons staan. Bij Gent waren ze wel kwaad want bij een gelijkaardige fase kwam Ferri er met slechts geel vanaf.

In de tweede helft ging Lyon, met een man meer, meteen op zoek naar een voorsprong. Sels stond goed te keepen bij een prima draaibal van Lacazette. Lasse Nielsen kwam nog goed weg toen hij de bal maar enkele centimeters naast z’n eigen doel ontzette. Wat later stond Lyon toch voor. Op een corner, die onterecht werd toegekend, kopte Christophe Jallet de Fransen op voorsprong.

De kopjes bij Gent gingen even naar beneden maar tien minuten later veerde iedereen terug op toen Danijel Milicevic de Buffalo’s langszij bracht. De Zwitser trapte overhoeks binnen na een knappe assist van Sven Kums. Het leek nog helemaal verkeerd te gaan voor Gent in de slotfase toen Foket Kalulu tegen de grond werkte in de 16. Strafschop voor Lyon en rood voor Foket. Maar Matz Sels ontpopte zich tot dé held! Hij stopte de penalty van Lacazette. Enorme ontlading in de Ghelamco Arena en een verdiend punt voor de Buffalo’s.