Juve gaat met punten lopen op City

Juventus heeft de drie punten meegegraaid uit Manchester na een 1-2 zege op het veld van Man City. De Citizens kwamen halfweg de tweede helft nochtans op voorsprong, maar Mandzukic en Morata zorgden ervoor dat Kompany & De Bruyne met een slecht gevoel van start gaan in de Champions League. 

Bij Man City begon kapitein Vincent Kompany in de basis. Collega-Rode Duivel Kevin De Bruyne moest genoegen nemen met een plaats op de bank. De man van 76 miljoen zag dat City de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg, maar Sterling raakte niet voorbij Buffon. Op het kwartier scoorde Juve via Pogba, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Een discutabele beslissing.

In de tweede helft kwam City plots op voorsprong. Vincent Kompany leek aanvankelijk een hoekschop van David Silva binnen te koppen, maar uit de herhaling bleek het om een owngoal van Chiellini te gaan. De Italianen claimden ook een overtreding van Kompany op Chiellini, maar de ref liet begaan: 1-0 voor de Citizens. Wat later kwam Juventus wel langszij: Mario Mandzukic dook aan de tweede paal op om een voorzet van Pogba in doel te verlengen.

Het teken voor Pellegrini om Kevin De Bruyne tussen de lijnen te brengen. Enkele minuten later moest die andere Belg, Vincent Kompany, wel naar de kant, met naar alle waarschijnlijk een lichte blessure. Zonder Kompany ging City zelfs nog kopje onder. Morata kwam met een gelukje bij de bal en krulde de bal heerlijk voorbij een kansloze Joe Hart. Een zure nederlaag voor City, maar wel een knappe zege voor de Italianen.

 

607 keer bekeken