Reviewcommissie laat 3 spelers vervolgen

De Reviewcommissie van de Belgische voetbalbond laat Victor Vazquez (Club Brugge), Renaud Emond (Standard) en Youri Tielemans (Anderlecht) vervolgen op basis van televisiebeelden. De drie moeten zich volgende week dinsdag gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

In de 2-1 nederlaag op het veld van Moeskroen-Péruwelz revancheerde Vazquez zich op David Hubert, nadat die de Spanjaard van Club een stevige por had verkocht. Scheidsrechter Serge Gumienny gaf een gele kaart, maar dat vindt de Reviewcommissie niet streng genoeg.

Tielemans kwam in het duel tegen KRC Genk te driest in op Wilfred Ndidi. Daarbij kreeg de Genkse verdediger de studs van Tielemans op zijn scheenbeen. Scheidsrechter Nicolas Laforge hield de kaarten op zak. Na het herbekijken van de beelden krijgt de stevige tackle van de jonge speler van Anderlecht dan toch nog een staartje. 

Bij Standard mocht Renaud Emond in de thuiswedstrijd tegen Lokeren (0-1) op het uur zijn debuut maken. De aanvaller wilde zich tonen, maar ging iets te wild in op Maric. Scheidsrechter Johan Verbist bestrafte Emond met een gele kaart, maar de Reviewcommissie vraagt een zwaardere straf.

De Reviewcommissie herbekeek maar liefst negen fases na de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. Drie daarvan kwamen uit de wedstrijd tussen Anderlecht en Racing Genk.