Nieuwe RSCA-speler excuseert zich voor foto

Kersvers Anderlecht-speler Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan (20) heeft al meteen de woede van de Anderlecht-supporters op zijn nek gehaald. De Egyptische aanwinst had een foto van enkele Anderlecht-fans op zijn Facebookpagina gepost, maar op de foto had hij de vrouwelijke fans verwijderd. Intussen heeft hij de afbeelding verwijderd en zijn excuses aangeboden.

Hassan postte op zijn Facebook- en Instagramaccount een foto waarop enkele fans in het stadion van Anderlecht te zien zijn. Ze hebben een t-shirt vast met de boodschap ‘Welcome Mahmoud Trezeguet’. Daarnaast zijn alle vrouwelijke fans op de foto ‘weggeveegd’ door witte vlekken. De foto is een bewerking van een originele afbeelding van 30 augustus. Ook de boodschap op het shirt is bewerkt. Die luidt op het origineel ‘Dennis blijf’, als smeekbede aan middenvelder Dennis Praet.

Dat vrouwen in de tribune blijkbaar niet gezien mogen worden, oogst veel kritiek. Niet in het minst bij de vrouwen zelf. “Wat moet ik daarvan denken?” vraagt Carine Anseeuw (44) zich af in Het Laatste Nieuws. Zij is één van de vrouwelijke supporters die weggeveegd is op de foto. “Wat wil de Egyptenaar daarmee zeggen? Het lijkt alsof hij vindt dat we minderwaardig zijn. Omdat we vrouw zijn. We verdienen meer respect.”

“Onze speler Mahmoud Trezeguet Hassan heeft een ongelukkige post op Instagram geplaatst”, luidt het in een reactie van Anderlecht. “Hij wilde niemand kwetsen en heeft de publicatie snel verwijderd. Na overleg met de club biedt hij zijn excuses aan alle supporters aan.”

Afbeelding: HLN

4805 keer bekeken