STVV zet ongeslagen thuisreeks voort

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

De slotwedstrijd van speeldag 7 is op een gelijkspel geëindigd. STVV en Charleroi hebben op Stayen 1-1 gelijkgespeeld, na doelpunten van Jérémy Perbet en Rob Schoofs.

Chris O’Loughlin, kersvers hoofdcoach van STVV, wilde verder bouwen op de succesformule van zijn voorganger Yannick Ferrera. Geheel volgens diens filosofie liet STVV in de openingsfase de bal aan Charleroi, dat daar behalve schoten van Saglik en Perbet, vrij weinig mee deed. De eerste kans van de Truienaars liet meer dan een halfuur op zich wachten. Angban opende knap op Erichot, diens schot scheerde de paal. Even later troffen de Kanaries opnieuw het doelhout: Dompé zette een slim een-tweetje op met Edmilson. De Fransman trapte naar de verste hoek, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Charleroi kwam gretig uit de kleedkamer. Ndongala mocht vanop de rechterflank ongehinderd voorzetten, de zopas aangetrokken Perbet kopte knap binnen: 0-1. STVV antwoordde vrijwel meteen: Dompé snelde alles en iedereen voorbij, maar stuitte uiteindelijk op Penneteau. STVV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker en zou dat ook nog twintig minuten tegen tien Zebra’s mogen doen. Ndongala haalde Dompé foutief neer en kreeg zijn tweede geel. Ook Sint-Truiden eindigde de wedstrijd met tien: ook Erichot kreeg een tweede kaart na een fout op Perbet. In de slotfase kreeg STVV dan toch wat het verdiende. Schoofs liep drie Zebra’s voorbij en knalde hard en laag in doel: 1-1. Charleroi kreeg nog een gigantische mogelijkheid op de winning goal, maar Pollet en co voerden een counter niet goed uit. Het bleef 1-1, STVV is nu al meer dan een jaar ongeslagen in eigen huis.

1243 keer bekeken