Anderlecht en Genk scoren niet

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

Anderlecht heeft voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis punten laten liggen. Tegen Racing Genk kwam paars-wit niet verder dan 0-0. 

De wedstrijd in het Astridpark kwam traag op gang. De eerste mogelijkheid was voor Olivier Deschacht. Op een voorzet van Najar kopt hij recht in de handen van Genk-doelman Köteles. In een verder flauwe eerste helft mocht Youri Tielemans van geluk spreken dat hij geen kaart kreeg toen hij op de enkel van Ndidi ging staan. Zowel Anderlecht als Genk waren ook nog eens gevaarlijk via respectievelijk Suarez en Buffel, maar 0-0 was de logische ruststand.

Na de pauze kwam Anderlecht het best uit de kleedkamer. Suarez draaide zich goed vrij en draaide de bal maar enkele centimeters naast het doel van Köteles. Genk kwam wel beter in de wedstrijd en kon gevaarlijk zijn op een vrije trap van invaller Leon Bailey. Proto zette er z’n vingertoppen tegen. In de slotfase claimde Anderlecht nog een penalty na een botsing tussen Acheampong en Köteles. De Genkse doelman kreeg de knie van Acheampong vol in het gezicht en moest vervangen worden, maar hij raakte ook geen bal, dus een strafschop was zeker mogelijk.

Het bleef bij 0-0. Anderlecht laat zo de kans liggen om naast leider Oostende te komen. Genk pakt z’n tweede punt op verplaatsing.

 

3848 keer bekeken