Ferrera debuteert met nederlaag

Bekijk het matchverslag vanaf 20:30.

Dat een nieuwe coach niet noodzakelijk beter voetbal met zich meebrengt heeft Standard aan den lijve ondervonden. In de debuutmatch van Ferrera verloren de Rouches in eigen huis met 0-1 van Lokeren. Een doelpunt van Maric haalt de Waaslanders weg uit de degradatiezone.

De Rouches dicteerden de wet in de eerste helft, met de immer bedrijvige Knockaert in de hoofdrol. Na tien minuten verstuurde de Fransman een vrijschop tot bij nieuwkomer Dossevi, die met een hard en centraal schot Copa een eerste keer onder vuur nam. Voorts zorgde Knockaert zelf voor dreiging. Zijn eerste poging zoefde net naast, zijn tweede – na een knap een-tweetje met Yattara – trapte hij maar net over. De 23.164 fans schrokken vlak voor de rust: Brüls verloor de bal domweg aan Ghadir, die op zijn beurt Miric alleen voor Thuram zette. De Serviër verzuimde te scoren, waardoor beide teams met een brilscore gingen rusten.

In het openingskwartier van de tweede helft trok Lokeren het laken naar zich toe. Zowel Ghadir als Patosi stonden oog in oog met Thuram, maar de Franse doelman hield de Rouches tweemaal overeind. Standard wist niet van welk hout pijlen maken en ontsnapte op het uur opnieuw aan een achterstand. Een vrije trap van Patosi waaide over alles en iedereen, maar strandde op de paal. Standard herpakte zich en voetbalde opnieuw wat kansen bij elkaar, maar Lokeren kon rekenen op een uitstekende Copa. De Ivoriaan redde een volley van Van Damme erg knap en liet zich nadien ook niet verschalken op meerdere pogingen van Dossevi. In de slotfase nam Lokeren alsnog de drie punten mee naar huis. Van Damme ging onder een vrije trap van Starzynski door, Maric ramde de bal van dichtbij binnen: 0-1. Een debuut in mineur voor Ferrara en een rampzalige middag voor Standard, dat nu al vier wedstrijden op rij niet kon winnen. 

1681 keer bekeken