Weinig opwinding in Kortrijk - OH Leuven

Bekijk de samenvatting vanaf 9'20".

In een gesloten en vooral kansarme wedstrijd brachten beide ploegen een zwakke vertoning. Een rode kaart voor Kamara net na de rust en een paar goeie reddingen van Keet waren de schaarse hoogtepunten in Kortrijk. Elke ploeg één punt, meer verdiende hun prestatie niet.

In een weinig opwindende eerste helft kwamen de beste kansen helemaal op het eind. Op een voorzet stuitte OHL-spits Cerigioni op de goed opgestelde Keet. Niet veel later zorgde een kopbal van Poulain voor het grootste gevaar aan de kant van de thuisploeg. Hij kopte te zwak en te centraal in de handen van doelman Riou.

Na de rust waren beide ploegen duidelijk met voetballende intenties op het veld gekomen, eerst een goed schot van Bostock voor OHL, net daarna een poging van Kamara voor KVK. Diezelfde Kamara verloor daarop zijn kalmte en deelde een elleboogstoot uit. Een rode kaart was meer dan terecht. Met een man minder kreeg Kortrijk zo weinig klaar, en was het vooral verdedigen. Ondanks de numerieke meerderheid kon OHL weinig forceren en was het zo al een even flauwe pot voetbal als voor de pauze.  De ingevallen Ojo kwam nog het dichts bij een doelpunt voor OHL, maar ook hij kwam Keet tegen op zijn weg. In de absolute slotfase was er nog dé kans van de wedstrijd voor Kis, maar hij trapte een heerlijk opgezette actie van KVK over het doel. Geen doelpunten dus in het Guldensporenstadion, voor Kortrijk al het derde scoreloos gelijkspel dit seizoen. Voor de bezoekers uit Leuven is het wel eerste punt op verplaatsing.  

 

687 keer bekeken