Oostende haalt zwaar uit in Beveren

Bekijk de samenvatting vanaf 15".

KV Oostende heeft op de Freethiel tot dusver de grootste uitzege van het seizoen geboekt. De West-Vlamingen scoorden maar liefst vijf keer tegen Waasland-Beveren, dat ondanks een late tegentreffer zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen lijdt.

Bij een thuiszege zou Waasland-Beveren zich naast KV Oostende hijsen, maar dat wilde Akpala niet zien gebeuren. De Nigeriaan had welgeteld twee kansen nodig om tot scoren te komen. Zijn eerste poging kopte hij na tien minuten naast, maar vijf minuten later werkte hij een perfecte voorzet van Lukaku met de buitenkant van de voet af: 0-1. Op het uur kreeg Coulibaly in de zestien een bal tegen de borst, maar ref Boucaut oordeelde dat het om een handsbal ging. Consternatie alom bij de Waaslanders, maar Cyriac zette de cadeau gekregen elfmeter feilloos om: 0-2. Vlak voor de rust opnieuw een opstootje: Lukaku legde pal voor de eigen zestien Langil over de knie. Boucaut wees meteen naar de stip, maar kwam na tussenkomst van zijn assistent terug op zijn beslissing. Hij legde de bal correct buiten de zestien, maar kon daarvoor niet op begrip van de thuisfans rekenen. Die bekogelden de lijnrechter met bekertjes bier.

Cyriac maakte Waasland-Beveren na de rust volledig af. Eerst knikte hij een vrijschop van Berrier voorbij Henkinet: 0-3. Even later nam hij een weggekopte bal van Jans ineens op de slof: 0-4. De moed zakte Waasland-Beveren in de schoenen, want de elf van Stijn Vreven kregen nauwelijks nog een degelijke aanval in elkaar gebokst. Een kwartier voor tijd kenden de Waaslanders een opflakkering. Demir joeg een bal blind naar voren en lanceerde zo Gano, maar die faalde oog in oog met Biebauw. Even later scoorde Beveren dan toch de eerredder: Langil slalomde tussen Berrier en Capon in en trapte de 1-4 hard binnen. In de slotfase draaide de ingevallen Saviour het mes nog wat dieper in de wonde. De Nigeriaan trapte een voorzet van Vandendriessche hoog in doel: 1-5. KV Oostende boekt zo de tot dusver grootste uitzege van het seizoen.

 

4206 keer bekeken