Zulte Waregem en Gent spelen gelijk

Bekijk de samenvatting vanaf 11'35".

Zulte Waregem en KAA Gent hebben 1-1 gelijk gespeeld op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League. De landskampioen kwam vlak voor rust op voorsprong na een penalty van Benito Raman. Mbaye Leye maakte een kwartier voor tijd gelijk. De thuisploeg eindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart voor Diallo en trainer Francky Dury vloog de tribunes in. In de slotminuten verloor ook Gent zijn elfde man, Van der Bruggen kreeg een tweede keer geel. 

De eerste helft zorgde voor weinig spektakel. Zulte Waregem creëerde geen enkele kans, Gent kwam een paar keer in de buurt van het doel, maar voor veel gevaar zorgde dat niet. Vlak voor rust kregen de bezoekers een penalty na een fout op Depoitre in de zestien. Benito Raman zette die perfect om: 0-1.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Francky Dury greep in tijdens de rust en haalde Storm en Essikal naar de kant voor Thiam en Jorgensen. Essevee stond gretiger op het veld en voetbalde enkele kansen bij elkaar. Een kwartier voor tijd was het raak: Mbaye Leye kopte de gelijkmaker binnen. Daarna lag de wedstrijd vooral stil door een heleboel overtredingen. Diallo kreeg rood na een drieste tackle op Depoitre, waarna trainer Francky Dury de tribunes invloog. Ook Gent eindigde met tien na een tweede gele kaart voor Hannes Van der Bruggen.  

 

Scoreverloop:

45’ 0-1 Raman (KAA Gent)

74’ 1-1 Leye (Zulte Waregem)

1753 keer bekeken