Competitie hervat na interlandbreak

Twee weken na het einde van de transferperiode en een interlandbreak later is het opnieuw tijd voor competitievoetbal. In de Jupiler Pro League staat de zevende speeldag op het programma met Moeskroen – Club Brugge als openingsmatch, maar uitkijken doen we vooral naar Standard – Lokeren,  de eerste wedstrijd van de Rouches onder Yannick Ferrera.

Vrijdag

Bij Club Brugge zitten nieuwkomers Jelle Vossen en Leandro Pereira voor het eerst in de selectie, Oscar Duarte is er na een zware interlandperiode niet bij. Club tankte de afgelopen speeldag heel wat vertrouwen door met 7-1 te winnen van Standard. Als de troepen van Michel Preud’homme winnen van Moeskroen, komt Club Brugge voorlopig naast Anderlecht en KV Oostende aan de kop van het klassement. Moeskroen mikt dan weer op een eerste zege van het seizoen. De Henegouwers staan momenteel op de laatste plaats in het klassement met amper twee punten.

  • 20u30: Moeskroen – Club Brugge

Zaterdag

Landskampioen AA Gent maakt volgende week zijn debuut in de Champions League, maar eerst moeten de Buffalo’s het opnemen tegen Zulte Waregem in het Regenboogstadion. Beide ploegen startten de competitie met 10 op 18. Nog op zaterdag gaat co-leider KV Oostende op bezoek bij Waasland-Beveren, ontvangt KV Kortrijk OH Leuven en nemen KV Mechelen en Westerlo het tegen elkaar op Achter de Kazerne.

  • 18u: Zulte Waregem – KAA Gent
  • 20u: KV Kortrijk – OH Leuven
  • 20u: Waasland-Beveren – KV Oostende
  • 20u30: KV Mechelen - Westerlo

Zondag

Yannick Ferrera zit zondag voor het eerst op de bank bij Standard, dat Lokeren op bezoek krijgt. Het wordt afwachten in welke mate de “omkoopzaak” die voorzitter Bruno Venanzi aan het licht bracht invloed zal hebben op het spel van de Rouches. Zowel Standard als Lokeren kunnen de punten goed gebruiken. Standard heeft na zes speeldagen zeven punten, Lokeren heeft er slechts vijf.

Leider Anderlecht ontvangt om 18u het Racing Genk van Peter Maes. STVV en Sporting Charleroi sluiten de zevende speeldag af. Voor Sint-Truiden wordt het de eerste wedstrijd na het vertrek van trainer Yannick Ferrera en de eerste met Chris O’Loughlin als zijn opvolger.

  • 14u30: Standard – Lokeren
  • 18u: Anderlecht – KRC Genk
  • 20u: STVV – Sporting Charleroi
232 keer gelezen