Prins Ali stelt zich opnieuw kandidaat

De Jordaanse prins Ali Bin Al-Hussein heeft zich opnieuw kandidaat gesteld om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. Dat gerucht hing al een tijdje in de lucht en is nu officieel bevestigd door prins Ali zelf: “Ik wil afmaken wat ik begonnen ben.”

"Tien maanden geleden was ik de enige die het durfde opnemen tegen Blatter. Anderen maakten van mij gebruik om zelf een postje te bemachtigen", zegt prins Ali.

De Jordaanse prins was in mei van dit jaar nog de tegenkandidaat van Sepp Blatter in de voorzittersverkiezingen. De Zwitser kreeg toen in de eerste stemronde 133 stemmen, prins Ali moest tevreden zijn met 73. Vier dagen later maakte Blatter zijn aftreden bekend, nadat de FIFA opnieuw onder vuur kwam te liggen na nieuwe corruptieschandalen.

Voor de nieuwe verkiezingen stelden eerder al UEFA-voorzitter Michel Platini, de Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon (tussen 1994 en 2011 vicevoorzitter FIFA), Musa Bility (voorzitter Liberiaanse voetbalbond) en  Braziliaans ex-topvoetballer Zico zich kandidaat. Op 26 februari 2016 kennen we de opvolger van Sepp Blatter.

118 keer gelezen