Ferrera wil prijzen pakken met Standard

Yannick Ferrera is dinsdag officieel voorgesteld als de nieuwe coach van Standard. De 34-jarige trainer verlaat STVV en wil prijzen pakken met de Rouches: “STVV wou een rustig seizoen in eerste klasse, Standard wil prijzen pakken en dat sluit wat meer aan bij mijn ambities.”

Vorige week ontkende Ferrera nog elke vorm van contact tussen hem en Standard, maar maandag tekende hij er toch een contract voor twee seizoenen. "Het bestuur van STVV vroeg me onlangs of een contractverbetering me eventueel op andere gedachten zou kunnen brengen, maar ik heb toen "neen" geantwoord", vertelde Ferrera. Nochtans kende Ferrera op Stayen heel wat successen. Vorig seizoen pakte hij de titel in tweede klasse waardoor STVV promoveerde naar de Jupiler Pro League. "Dan doet het pijn om weg te gaan, maar ik moet aan mijn carrière denken."

Bij Standard volgt Yannick Ferrera Slavoljub Muslin op, die door tegenvallende resultaten aan de deur werd gezet. "Ze zullen me ongetwijfeld nog wel zeggen dat het niet moeilijk is om beter te doen dan de huidige zeven op achttien. Het klopt dat we heel wat werk voor de boeg hebben, maar ik ben er zeker van dat deze groep heel wat mogelijkheden heeft. Alle plaatsen zijn dubbel bezet en we kunnen meerdere speltypes aan. De spelers hebben dan weer heel wat individuele kwaliteiten. Dit Standard is gewapend om zelf het spel te maken, al moet ik toegeven dat heel wat spelers dit seizoen hun potentieel nog niet getoond hebben, ik zal er enkelen uit hun comfortzone moeten halen. Kwalificatie voor play-off I moet echter mogelijk zijn en nadien kan alles nog."

 

292 keer gelezen