Officieel: Ferrera naar Standard

Yannick Ferrera wordt de nieuwe coach van Standard. Hij volgt er de ontslagen Slavoljub Muslin op en tekent een contract voor twee jaar op Sclessin. Ferrera had vorige week nochtans gezegd dat hij nog geen contact had gehad met Standard. Sterke man bij STVV en gewezen voorzitter van de Rouches, Roland Duchâtelet, wou Ferrera niet laten vertrekken.

Ferrera wacht de taak om de Rouches weer op de rails krijgen. Standard begon met amper 7 op 18 aan het seizoen en verloor twee weken geleden met zware 7-1-cijfers op het veld van Club Brugge. Zijn eerste wedstrijd wordt een thuismatch tegen Lokeren.

De jonge Yannick Ferrera promoveerde afgelopen seizoen met STVV naar de Jupiler Pro League. Daar verraste hij vriend en vijand door de Kanaries naar een huidige vijfde plaats in het klassement te loodsen. Ferrera was sinds 2013 coach van STVV. Voordien was hij jeugdtrainer bij Anderlecht (2004-2010), assistent-coach van Michel Preud’homme bij AA Gent (2010-2011) en Al Shabab (2011-2012) en in het seizoen 2012-2013 trainer van Charleroi. Hij was toen, als 31-jarige, de jongste hoofdtrainer ooit in de Belgische eerste klasse. 

 

1146 keer bekeken