Hazard redt Duivels in de slotfase

Bekijk het matchverslag vanaf 25:40.

De Rode Duivels hebben op de valreep met 0-1 gewonnen in Cyprus. Eden Hazard scoorde 5 minuten voor tijd het enige doelpunt uit een verder kansarme wedstrijd. België doet zo toch een uitstekende zaak met het oog op kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk. Ze hebben nu 17 punten, 1 minder dan groepsleider Wales.

De Duivels begonnen snedig aan de partij, maar al na enkele minuten ging het tempo fel naar beneden. De eerste echte dreiging kwam er halverwege de eerste helft: Radja Nainggolan zag zijn schot gekeerd door de Cypriotische doelman. Cyrpus kwam ondertussen beter in de wedstrijd en had zelfs enkele kleine kansjes. Vlak voor de pauze had Kevin De Bruyne een uitstekende mogelijkheid. Met een gelukje verscheen hij alleen voor doel, maar hij besloot pal op de doelman.

In de tweede helft werd een onzichtbare Benteke gewisseld voor Divock Origi, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Het combinatiespel van de Belgen was te traag om de Cyprioten te verontrusten. Enkel op een snelle inworp van Courtois konden de Rode Duivels gevaar creëeren. Nainggolan ging voor eigen succes en dat was niet de juiste optie.

Het was wachten tot 5 minuten voor tijd op een volgende kans. Kevin De Bruyne vond de ruimte op de flank bij de ingevallen Mertens. Zijn voorzet werd door Eden Hazard hard binnen getrapt. Meteen het tiende doelpunt van Hazard voor de Rode Duivels en goed voor een zuinige 0-1 overwinning na een wedstrijd om snel te vergeten.

Stand in groep B:

Wales         18 punten

België         17 punten

Israël          13 punten 

Bosnië        11 punten

Cyprus         9 punten

Andorra       0 punten

1880 keer bekeken