Oranje gaat kopje onder in Turkije

Bekijk het matchverslag vanaf 28:40.

Nederland mag alle hoop om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het EK van 2016 in Frankrijk opbergen. Oranje verloor met 3-0 in Turkije en staat nu pas vierde in z’n groep. De eerste twee plaatsen die recht geven op kwalificatie zijn, met nog twee matchen te gaan, nu niet meer haalbaar. Oranje moet nu hopen dat het derde wordt, zo kan het zich misschien nog plaatsen via barrages. Maar dan moet het wel twee punten goedmaken ten opzichte van… Turkije.

De wedstrijd kon niet dramatischer beginnen voor Oranje. Al na 7 minuten profiteerden de Turken optimaal van balverlies van De Vrij. Arda Turan stuurde Özyakup diep, en de voormalige Nederlandse jeugdinternational stifte de bal knap over Cillessen. Nederland reageerde wel, Narsingh kreeg een uitstekende kans, maar hij raakte niet voorbij de Turkse doelman.

Halverwege de eerste helft werd het nog erger voor Oranje. Na geklungel achterin maakte Arda Turan er 2-0 van. Na de pauze kon Oranje zich niet meer herpakken. Het was integendeel Turkije dat nog een derde keer kon scoren: Burak Yilmaz legde 5 minuten voor de tijd 3-0 eindstand vast. Zo is het EK ver weg voor Nederland.

1149 keer bekeken