Engeland als eerste geplaatst voor EK16

Zaterdag heeft Engeland zich als eerste land verzekerd van deelname aan het EK van 2016 in Frankrijk. De Engelsen wonnen met 0-6 op het veld van voetbaldwerg San Marino en kunnen een perfect parcours van 21 op 21 voorleggen. Wayne Rooney scoorde trouwens z’n 49e doelpunt van de Engelse nationale ploeg. Hij evenaart daarmee recordschutter Sir Bobby Charlton. 

In Wembley hadden de amateurs van San Marino al een 5-0 pandoering gehad, en ook in het eigen Stadio Olimpico dat plaats biedt aan 7000 toeschouwers had de thuisploeg geen schijn van kans. Al na 13 minuten scoorde Rooney vanop de stip de 0-1. Meteen goed voor z’n 49e goal voor Engeland, evenveel als Sir Bobby Charlton. Rooney is pas 29 en zal binnenkort waarschijnlijk topschutter aller tijden worden van de Engelse nationale ploeg.

Bij de rust stonden de Engelsen al 0-2 voor na een owngoal van San Marino. In de tweede helft ging het iets vlotter bij Rooney & co. Via Barkley, twee keer Walcott & Kane werd het uiteindelijk 0-6. Engeland is nu zeker van een plaats bij de eerste twee en mag daardoor samen met gastland Frankrijk al zeker uitkomen op het Europees kampioenschap in juni 2016. 

 

193 keer gelezen