Hulp van CL-ploegen? AA Gent wil meedoen

De Portugese voetbalclub FC Porto stelt in een brief aan de Europese voetbalbond Uefa voor om financiële steun te bieden voor de aanpak van de vluchtelingencrisis. De voorzitter van Porto stelt voor dat elke club die deelneemt aan de Champions League 1 euro schenkt per verkocht ticket voor hun eerste thuiswedstrijd. Porto zelf doet deze actie bij hun eerste thuiswedstrijd tegen Chelsea. AA Gent, de Belgische landskampioen in de Champions League, is bereid deel te nemen aan de actie.

“Ik heb de brief van de voorzitter van Porto gelezen”, laat Michel Louwagie, algemeen manager van AA Gent, weten aan de redactie van VTM NIEUWS. “We zijn bereid mee te werken aan een actie als alle ploegen meedoen. Er moet zeker nagedacht worden over een dergelijk initiatief. Misschien kunnen we iets op poten zetten met de Belgische voetbalbond, of inderdaad met de Europese voetbalbond.”

Bayern en Real schenken 1 miljoen

Eerder lieten de Duitse topclub Bayern München en de Spaanse topclub Real Madrid al weten dat ze zich financieel engageren voor de vluchtelingen die toekomen in Europa. Beide clubs stellen één miljoen euro ter beschikking.

“Bayern ziet het als zijn maatschappelijke plicht om de vluchtelingen te helpen & begeleiden in Duitsland” klinkt het bij voorzitter Karl Heinz Rummenigge. Real-voorzitter Florentino Perez bood de Spaanse premier Rajoy ook aan om infrastructuur van de club te gebruiken voor alle vluchtelingen die Spanje binnen komen.

865 keer bekeken