Jonge Duivels starten met 6 op 6

De jonge Rode Duivels zijn met een perfect rapport van 6 op 6 gestart aan hun kwalificatiecampagne voor het Europees kampioenschap van 2017 in Polen. De Belgische beloften wonnen met 0-2 van Letland dankzij doelpunten van Nathan Kabasele en Dennis Praet.

Nieuwe coach Enzo Scifo zag zijn ploeg goed beginnen en al na 5 minuten stond de voorsprong op het bord. Nathan Kabasele reageerde het snelst en kon de bal over de Letse doelman lobben. Kort daarna knalde Leander Dendoncker een vrije trap staalhard via de lat binnen, maar de ref zag niet dat de bal wel degelijk over de doellijn was gegaan.

Met jongens als Youri Tielemans, Dennis Praet & Charly Musonda op het middenveld was de 0-2 slechts een kwestie van tijd. Na nog geen 20 minuten stond de 0-2 al op het bord. Dennis Praet combineerde met Musonda en de Gouden Schoen werkte knap af. In de tweede helft voetbalde België de wedstrijd rustig uit. Zo starten de jonge Duivels uitstekend aan hun kwalificatiecampagne voor het beloften-EK van 2017 in Polen.

594 keer gelezen