Duivels halen broodnodige zege

Bekijk het matchverslag vanaf 23:45.

De Rode Duivels hebben een belangrijke overwinning geboekt op weg naar het EK 2016 in Frankrijk. België versloeg in het Koning Boudewijnstadion Bosnië-Herzegovina met 3-1. De Duivels kwamen al vroeg 0-1 achter, maar goals van Marouane Fellaini en Kevin De Bruyne in de eerste helft en Eden Hazard in de tweede bezorgden de Belgen een broodnodige overwinning. 

De Duivels begonnen rustig aan de wedstrijd en dat wreekte zich na een kwartier. Bij de eerste tegenprik van de Bosniërs kopte Edin Dzeko knap de 0-1 voorbij een kansloze Courtois. Het stadion was even stil want het publiek besefte dat een nederlaag dramatisch zou zijn. Lang duurde de achterstand echter niet. Marouane Fellaini bracht de Duivels halverwege de eerste helft langszij. Hij kopte een hoekschop van De Bruyne staalhard binnen. Diezelfde De Bruyne toonde vlak voor de pauze waarom Manchester City 74 miljoen euro voor hem neertelde. Vanop 20 meter knalde hij laag binnen: 2-1.

Na de pauze zakte het niveau van de Belgen wat terug en kwam Bosnië beter in de wedstrijd. Courtois moest uitpakken met een uitstekende redding op een poging van Medunjanin. Ook voor targetspits Edin Dzeko bleef het opletten. Een kwartier voor tijd zorgde een individuele actie van Hazard voor de beslissing, hij zette enkele verdedigers in de wind en lokte zelf een strafschop uit. Hazard zette die ook nog eens zelf om: 3-1.

Zo zetten de Rode Duivels een belangrijke stap richting EK 2016 in Frankrijk. Ze blijven op een tweede plaats in groep B. Wales staat eerste met 17 punten, België tweede met 14 punten. Israël staat op een derde plaats met 12 punten. Zondag speelt België op verplaatsing bij Cyprus.

 

2497 keer bekeken