Standard fier op komst Emond

“Standard is fier om de beste Belgische schutter van vorig seizoen te kunnen voorstelen”, zo kondigde sportief directeur Axel Lawarée Renaud Emond aan. De 23-jarige spits komt over van Waasland-Beveren en tekende een contract voor vijf seizoenen bij de Rouches.

Emond kon ook op de interesse van Club Brugge en Anderlecht rekenen, maar met Standard heeft hij een speciale band. “Het is de populairste club in de provincie Luxemburg (waar hij vandaan komt). Het is ook de club waartegen ik mijn eerste doelpunt in eerste klasse heb gemaakt met Waasland-Beveren. Die avond dacht ik al dat het fantastisch moest zijn om voor zo'n supporters te kunnen scoren".

Nadat hij in 2013 de titel won met Excelsior Virton in derde klasse, trok Emond naar Waasland-Beveren. In zijn eerste jaar in eerste klasse scoorde hij drie keer in zestien wedstrijden. Vorig seizoen brak hij helemaal door met veertien doelpunten in 34 duels. Ook dit seizoen maakte hij al twee doelpunten. Zijn laatste maakte hij vorig weekend tegen Lokeren, tevens de eerste tegenstander van Standard na de interlandbreak op 13 september.

Concurrentie versterken

Volgens sportief directeur bij de Rouches Axel Lawarée heeft Emond de kwaliteiten om in verschillende systemen te kunnen spelen. "Hij zal de concurrentie binnen de kern versterken en bezit de specifieke kwaliteiten die we zochten. Hij heeft karakter, inzicht en het talent om doelpunten te maken. Hij heeft zijn karakter al getoond door tot de laatste minuut te blijven knokken voor Waasland-Beveren, ondanks dat hij wist dat hij die club zou verlaten. Veel spelers zouden zich sparen om een blessure te vermijden.”

197 keer gelezen