Man U verdedigt zich in soap De Gea

Weken, zelfs maanden werd David De Gea in verband gebracht met een transfer van Manchester United naar Real Madrid. Maandagavond bereikten de clubs een akkoord, maar de transfer viel op het laatste moment in het water omdat de papieren te laat werden overgemaakt. Real en Man U beschuldigen nu elkaar van deze mislukking.

Dinsdagnamiddag publiceerde Real Madrid een uitgebreide tijdslijn van de gebeurtenissen van maandag. Volgens Real schuilde het probleem in de overgang van Keylor Navas van Real naar Man United, een transfer die deel uitmaakte van het dossier De Gea.

“Zeven minuten voor middernacht bereikte Manchester United een akkoord met de zaakwaarnemers van Navas. Om exact middernacht voerde United de transfer van De Gea in het systeem van de FIFA, maar niet die van Navas.” Madrid ontving de documenten iets na middernacht en probeerde vervolgens de transfer in te voeren in het TMS-systeem van de FIFA, maar dat was te laat. “Wij hebben er alles aan gedaan om de transfers te laten slagen”, benadrukt Real.

Man U: "FA erkent dat wij op tijd handelden"

Na de officiële verklaring van Real Madrid, reageerde Manchester United meteen op zijn website. “Het feit dat Manchester United de documenten voor De Gea op tijd indiende, wordt erkend door de Engelse voetbalbond (FA)”, verdedigt Man U zich. De Engelse club benadrukt dat het pas maandag een eerste bod kreeg voor David De Gea en dat de club hem liever niet wou verkopen. “Rond de middag deed Real Madrid een eerste bod op De Gea. Beide clubs bereikten een akkoord, dat ook de overgang van Keylor Navas inhield.”

Volgens United zijn de transfers niet doorgegaan omdat Real Madrid de documenten van De Gea niet op tijd overmaakte aan het TMS-platform en de Spaanse Liga. United eindigt zijn verdediging als volgt: “Wij hebben gepast en efficiënt gehandeld. De club is verheugd dat een van de favoriete spelers van de supporters en de tweevoudige Clubspeler van het Jaar bij Manchester United blijft.”

268 keer gelezen