Dembélé haakt af, Defour opgeroepen

Moussa Dembélé moet geblesseerd afhaken voor de kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels tegen Bosnië en Cyprus. Dat heeft bondscoach Marc Wilmots bekendgemaakt. Steven Defour van Anderlecht wordt als vervanger opgeroepen. Hij was aanvankelijk niet opgeroepen voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden.

Dembélé liep afgelopen weekend een enkelblessure op tijdens zijn wedstrijd met Tottenham tegen Everton. Daardoor was de Antwerpse middenvelder al onzeker, maar nu moet hij definitief afhaken. Wilmots kiest voor Steven Defour als vervanger, ondanks dat hij hem vorige week bij de bekendmaking van de selectie niet goed genoeg vond. "Hij speelt gemiddeld", zei de bondscoach. "Zijn niveau is matig, net als dat van Anderlecht."

"Defour was enige optie voor Wilmots"

“De bondscoach wilde op voorhand wel een statement maken om Defour niet te selecteren. Hij vond het niveau van Defour op dit moment gemiddeld en vond dat hij maar matig voetbal speelt. Hij was er ook niet bij tegen Frankrijk en tegen Wales in juni. Dat waren al twee grote waarschuwingen van de bondscoach richting Defour.”

“Al moeten we wel toegeven dat Defour een sterke partij heeft gespeeld tegen Westerlo en misschien heeft dat de bondscoach in laatste instantie nog overtuigd”, aldus Michiel Ameloot.

241 keer bekeken