Sion biedt oplossing voor Mboyo en Bia

Het Zwitserse FC Sion biedt een oplossing voor Ilombe Mboyo en Mujangi Bia. De twee aanvallers waren op een zijspoor geraakt bij hun clubs Racing Genk en Standard en ondertekenen nu alle twee een contract voor drie seizoenen bij de Zwitserse bekerwinnaar. 

Ilombe Mboyo komt over van Racing Genk. Dat betaalde in de zomer van 2013 nog vier miljoen euro voor de toenmalige aanvoerder van AA Gent. Maar in Genk lukte het de spits nooit om succesvol te worden mede door verschillende blessures en disciplinaire problemen. Hij speelde in totaal 49 wedstrijden voor de Limburgers, waarin hij 13 keer scoorde.

Geoffrey Mujangi Bia maakt de overstap van Standard. Daar had de flankaanvaller zich in de voorbereiding onmogelijk gemaakt na verschillende aanvaringen met de intussen ontslagen coach Muslin. Mujangi Bia heeft er nochtans een bijzonder sterk seizoen opzitten. Hij speelde maar liefst 44 wedstrijden voor de Rouches, waarin hij 14 keer scoorde.

FC Sion is een van de ex-clubs van Emile Mpenza, die speelde daar in 2009-2010. Mpenza kende een heel succesvol seizoen in Zwitserland. In 34 wedstrijden scoorde hij er 21 keer.

280 keer gelezen