Emond voor vijf jaar naar Standard

Renaud Emond verlaat Waasland-Beveren en tekent een vijfjarig contract bij Standard, dat maakten de Rouches maandag bekend. De 23-jarige spits, vorig seizoen nog goed voor veertien doelpunten in de Jupiler Pro League, zal met het rugnummer 9 spelen.

"We volgden Renaud al een tijdje en zijn van oordeel dat dit voor hem het juiste moment is om een nieuwe stap in zijn carrière te zetten", aldus sportief directeur Axel Lawarée op de clubwebsite. "We zijn dan ook heel tevreden dat hij voor Standard kiest, terwijl meerdere andere Belgische clubs eveneens geïnteresseerd waren. Hij is jong, Belg én kent onze competitie. We hopen dat hij snel zijn draai vindt bij ons en de netten opnieuw kan doen trillen."

Emond begon zijn profcarrière in 2010 bij Royal Excelsior Virton en scoorde daar 44 keer in 90 wedstrijden. In 2013 nam Waasland-Beveren hem over. Bij Beveren vond hij in 50 wedstrijden zeventien keer de weg naar doel, vorig seizoen eindigde hij nog derde in de topschuttersstand. Standard zal de vlotscorende Emond goed kunnen gebruiken. De Rouches begonnen met zeven op achttien slecht aan het nieuwe seizoen en verloren zondag zelfs met 7-1 op het veld van Club Brugge.

Faty naar Bursaspor

Emond komt, Ricardo Faty gaat. De 29-jarige middenvelder legde maandag zijn medische testen af bij de Turkse eersteklasser Bursaspor, tevens de nieuwe club van Tom De Sutter. Faty tekent er een contract voor drie seizoenen. Bij Standard speelde hij vorig seizoen 39 wedstrijden en scoorde hij vier keer.  

229 keer bekeken