Club Brugge haalt Jelle Vossen

Club Brugge verrast vriend en vijand op de transfermarkt. Het plukt Jelle Vossen weg bij de Engelse tweedeklasser Burnley, terwijl de ex-Genkenaar daar pas sinds juli actief was. Vossen tekent vandaag na het afleggen van de medische testen een vijfjarig contract in Jan Breydel.

Twee maanden geleden verruilde de 26-jarige spits nog Racing Genk voor Burnley. Vandaar dat zijn transfer naar Club Brugge een verrassing van formaat is. Normaliter mag een speler niet voor drie clubs binnen dezelfde transferperiode uitkomen, maar omdat Vossen dit seizoen geen enkele officiële wedstrijd voor Genk speelde kan Preud'homme hem meteen inzetten. 

Naast Vossen verwelkomt Club Brugge ook Leandro Pereira en Mikel Agu. Pereira is een 22-jarige Braziliaanse aanvaller die overkomt van Palmeiras. Blauw-zwart betaalt ruim 3,5 miljoen euro voor de vlot scorende spits. De Nigeriaan Agu is op zijn beurt dan weer een middenvelder die voor één jaar wordt gehuurd van FC Porto, al is hij momenteel nog out met een breuk aan het middenvoetsbeentje.

4003 keer bekeken