Waasland-Beveren wint in Lokeren

Waasland-Beveren zet zijn sterke seizoensstart voort. De troepen van Stijn Vreven versloegen Lokeren in de Waaslandse derby met 1-2.

De eerste helft baarde niet al te veel kansen. Waasland-Beveren trapte geen enkele keer binnen het kader, aan de overkant noteerden we één gekadreerde doelkans. Een kopslag van Enoh spatte uiteen op de lat. Bolbat probeerde het eens vanop afstand, maar zijn schot waaide een metertje naast het doel van Henkinet.

Waasland-Beveren kon Copa na de rust wel bedreigen. De Ivoriaan kon een snoeiharde vrije trap van Maric maar net over de lat tikken. Even later wrikte Myny zich in de zestien slim los van zijn bewaker, hij controleerde de bal maar verzuimde te scoren. Op het uur was het dan toch zover. Emond knikte een hoekschop van Moulin vrijstaand in doel: 0-1. Vijf minuten later deed Lokeren nagenoeg hetzelfde: Patosi trapte de corner, Ngolok kopte de gelijkmaker binnen. Lokeren drukte door, Patosi kreeg de uitgelezen kans op de 2-1, maar kwam Henkinet op zijn weg tegen. In de slotfase kregen de elf van Bob Peeters het deksel op de neus. Langil kapte in de zestien zijn man uit en joeg de 1-2 hard voorbij Copa. Lokeren blijft zo achter met 5 op 18, terwijl Waasland-Beveren zijn eerste uitzege van het seizoen boekt.

2445 keer bekeken