Anderlecht wint vlot van Westerlo

Bekijk het matchverslag vanaf 22'04".

Anderlecht heeft vanavond vlot de maat genomen van Westerlo. De Brusselaars waren duidelijk een klasse sterker dan Westerlo en wonnen verdiend met 0-3. De doelpunten kwamen op naam van Okaka, Tielemans en Praet.

Anderlecht kwam al na twintig minuten op voorsprong . De Italiaanse spits Okaka kreeg van Hasi zijn eerste basisplaats en hij bedankte voor het vertrouwen met een goal. Bij Anderlecht vonden Suarez en Okaka elkaar goed en daar kwamen enkele goede kansen uit.  Maar de score verder uitdiepen lukte niet meer voor de rust.

Westerlo was echt onmondig. Het kon in heel de wedstrijd maar één keer gevaarlijk tegen prikken. De kopbal van Gounongbe werd goed gepakt door Proto. Enkele minuten later was het terug raak aan de overkant. Youri Tielemans verdubbelde de score en maakte zo al zijn derde doelpunt van de competitie.  Na een knappe aanval over Suarez en Okaka kwam de bal bij Praet en die maakte er nog 0-3 van. Anderlecht wordt zo voor het eerst leider in onze competitie. Alleen Oostende heeft even veel punten. Westerlo blijft onderin met vijf punten. 

7815 keer bekeken