Club Brugge geeft Standard pandoering

Bekijk de samenvatting vanaf 1'43".

Club Brugge heeft Standard een flinke oplawaai gegeven. Blauw-zwart gaf de Rouches een pak rammel: het werd 7-1 in Jan Breydel. Club Brugge kan dus met een goed gevoel de interlandbreak in, al verloor het wel Vazquez en Oulare met een dijblessure.

In de eerste minuut ging het bijna mis voor de vice-kampioen. Bolat gleedt weg op een terugspeelbal van De Bock en kon de openingsgoal van Yattara maar nipt verhinderen. Na acht minuten ontbond kapitein Vazquez zijn duivels. De Spanjaard stuurde Diaby met een knappe steekpass weg, de Malinees omspeelde Thuram en duwde eenvoudig binnen: 1-0. Club Brugge bleef de lakens uitdelen, maar Diaby en Oulare verzuimden om de score voor het halfuur te vergroten. Na 32 minuten lukte het dan toch: Duarte stuurde Vormer diep, de Nederlander schoof de 2-0 onder Thuram binnen.

Drie dolle minuten

Nog geen twee minuten later milderde Santini voor Standard tot 2-1. Hij kopte een voorzet van Milec voorbij Bolat. Club Brugge antwoordde vrijwel meteen. Oulare hield zijn bewaker goed af en haalde van aan de rand van de zestien uit met een verwoestend schot. De bal zoefde onhoudbaar tegen de netten: 3-1. Nog een minuut later draaide Diaby het mes nog wat dieper in de wonde. Hij krulde de 4-1 enig mooi naast Thuram in doel.

Club Brugge was ook in de tweede helft de betere ploeg, al verliep het aanvankelijk minder goed in de afwerking. Thuram toonde zich attent op pogingen van Vormer, Diaby en Oulare. Die laatste zorgde samen met Vazquez voor een domper op de Brugse feestvreugde. Beiden tastten naar de dij en verlieten geblesseerd het veld.  

Diaby scoort vier keer

Twintig minuten voor tijd draaide Claudemir het mes nog wat dieper in de wonde. Hij kopte een voorzet knap naar de verste paal in doel. Diaby bekroonde zijn uitstekende wedstrijd tien minuten voor tijd zelfs met een hattrick: 6-1. Club Brugge haalde de voet niet van het gaspedaal en had nog een penalty moeten krijgen voor een handsbal van Teixeira, maar Delfériere floot neit. Diaby maakte de afstraffing in de extra tijd compleet: hij omspeelde Thuram opnieuw en zette de 7-1 op het bord.