Gent in extremis gelijk tegen KVM

Bekijk de samenvatting vanaf 12'41".

Gent heeft in de absolute slotfase alsnog een punt gepakt tegen KV Mechelen. Mechelen leek lang op weg naar de zege, maar dat was buiten Laurent Depoitre gerekend. Die maakte gelijk in de blessuretijd. Het werd 2-2 in de Ghelamco-arena.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Gent, maar Mechelen-doelman Gillet stond op de juiste plaats. Daarna ontbond KV Mechelen zijn duivels. Na tien minuten konden ze een eerste keer dreigen en het was meteen raak. Dalibor Veselinovic duwde een goede voorzet van Mats Rits voorbij Sels. 0-1 voor Malinwa en ook daarna waren de beste kansen voor Mechelen. De Witte en Wolski raakten de lat en de paal.

Na de rust kon Gent meteen gelijkmaken. Even wat geklungel in de defensie bij Mechelen en Depoitre kon profiteren. Lang kon Gent echter niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later stond KV Mechelen terug voor. Na een knappe aanval in één tijd trapte Veselinovic tegen de paal. Rits was goed gevolgd en scoorde de 1-2. Mechelen controleerde de wedstrijd en leek op weg naar zijn eerste thuiszege van het seizoen. Maar Depoitre maakte toch nog gelijk in de blessuretijd.

Gent is nu zesde met tien punten. Mechelen is elfde met 7 punten.

4627 keer bekeken