Efficiënt Essevee wint van KVO

Bekijk de samenvatting vanaf 1'15".

KV Oostende heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Kustboys verloren in eigen huis met 0-2 van Zulte Waregem. KVO had nochtans de meeste kansen, maar Essevee was veel efficiënter en komt zo op een voorlopig tweede plaats in het klassement. 

In de eerste helft creëerden beide teams weinig kansen. Het balbezit was voor de thuisploeg, die met een kopbal van Cyriac in de tiende minuut dichtbij het openingsdoelpunt was. Met de rust in zicht, kwam Zulte Waregem meer in de wedstrijd. Vlak voor de pauze rondde Christophe Lepoint een knappe aanval van Essevee af met een kopbal: 0-1.

Met een 0-1-achterstand begon KV Oostende als een wervelwind aan de tweede helft en kreeg het met Milic, Lukaku en Akpala enkele kansen op de aansluitingstreffer. KVO bleef voor het meeste gevaar zorgen, maar de bal wilde niet in doel. Met nog twintig minuten te gaan bracht Buyl de bal tot bij Lepoint die de 0-2 fraai binnentrapte. Na het tweede doelpunt voor Zulte Waregem bracht KVO-trainer Yves Vanderhaeghe nog extra aanvallers op het veld, maar scoren lukte niet meer.

Scoreverloop:

42’ 0-1 Christophe Lepoint (Zulte Waregem)

68’ 0-2 Christophe Lepoint (Zulte Waregem)

 

1803 keer bekeken