Wereldgoal Trossard bezorgt OHL de zege

Bekijk de samenvatting vanaf 23'01".

Het duel tussen promovendi OH Leuven en Sint-Truiden is op een zege voor de Leuvenaars uitgedraaid. Jacky Mathijssen versloeg zijn ex-club met het kleinste verschil. Trossard scoorde op fraaie wijze het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Leuvenaars zakten in de eerste helft ver terug om zo de snelle vleugelspelers van Sint-Truiden makkelijk te kunnen opvangen. Het plannetje van Mathijssen werkte niet, want STVV kreeg de beste kansen voor de rust. Dompé glipte door de buitenspelval, maar kwam doelman Riou op zijn weg tegen. Ook op een aartsgevaarlijke poging van Mbombo hield de Franse goalie zijn team recht.

Na de pauze ging OH Leuven van zijn eigen kwaliteiten uit. Het was plots de betere ploeg, creëerde kansen en scoorde ook. Monteyne wierp de bal voor doel, Trossard tikte de bal wondermooi met buitenkant voet binnen: 1-0. STVV speelde alles of niets, maar Ono en Rherras zetten de Truiense druk niet om in een doelpunt. OHL sleepte zich met dichtgeknepen billen naar het wedstrijdeinde, maar hield stand en boekt zo zijn tweede thuiszege van het seizoen.

2284 keer bekeken