Genk pakt 9 op 9 in eigen huis

Racing Genk kan een perfect parcours voorleggen in eigen stadion. Het won op de 6e speeldag met 2-0 van Charleroi en komt met 10 punten naast Anderlecht en STVV.

Geen Peter Maes op de bank bij Racing Genk, hij moest vanuit de tribune toekijken. Ook nieuwe aanwinst Neeskens Kebano mocht nog niet meedoen tegen z’n ex-team. Al na een kwartier spelen waren er al kopzorgen voor de thuisploeg. Al na een kwartier moest de thuisploeg twee keer wisselen.

Er was bijzonder weinig te beleven in een zeer slappe eerste helft. Toch even wat opwinding als Julien Gorius kon scoren op slag van rust. Doelman Penneteau ging niet helemaal vrijuit op de poging van de Fransman, maar dus wel een doelpunt.

De tweede helft bracht iets meer kansen, de halve omhaal van Gorius iets na het uur verdiende zeker beter. Charleroi probeerde het met enkele afstandsschoten, maar zonder gevaar. In minuut 82’ viel de beslissing toen Sébastien Dewaest een vrijschop van Gorius in doel kopte. De verdediger scoort zo tegen z’n ex-ploeg.

Genk kwam nooit meer in de problemen en wint zo met een zuinige 2-0 tegen Charleroi. De Limburgse club wint zo al voor de derde keer dit seizoen in de eigen Cristal Arena.

Scoreverloop:

45’ Julien Gorius 1-0 (Genk)

82’ Sébastien Dewaest 2-0 (Genk)

3801 keer bekeken