Wegen Muslin en Standard scheiden

Na amper vijf speeldagen scheiden de wegen van Standard en trainer Slavoljub Muslin, dat bevestigt de club. Slechte resultaten liggen aan de basis van het ontslag. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet duidelijk, maar het zal zeker niet Eric Gerets zijn. 

Standard verwijt Muslin vooral zijn tactische koppigheid. "We hebben met verschillende spelers gepraat en geen van hen stond achter de tactische keuzes van de trainer", bevestigde sportief directeur Axel Lawarée. "Muslin heeft goed werk geleverd in de voorbereiding, zeker op disciplinair vlak, maar hij hield te halsstarrig vast aan zijn systeem. Bovendien had hij zichzelf in een moeilijke positie geplaatst tegenover de spelersgroep door na de match tegen Molde te zeggen klaar te zijn voor een ontslag."

Gerets zal Muslin niet opvolgen

De Rouches begonnen met zeven op vijftien niet al te best aan het nieuwe seizoen en werden donderdag ook Europees uitgeschakeld door het bescheiden Noorse Molde. Ook de supporters uitten de voorbije weken al meerdere keren hun ongenoegen. Eric Deflandre neemt voorlopig de taken van Muslin over, geassisteerd door Patrick Van Kets. Wie de nieuwe hoofdcoach wordt, is nog niet bekend. Zeker is dat het niet Eric Gerets zal zijn. “Gerets houdt van de club, maar om persoonlijke redenen kon hij de functie niet aannemen”, zegt Lawarée.

Muslin werd pas begin juni aangesteld als hoofdtrainer bij Standard, hij volgde er José Riga op. Die kwam in februari in de plaats van Ivan Vukomanovic, zelf interimcoach na het ontslag van Guy Luzon, en leidde de Rouches afgelopen seizoen naar de vierde plaats.

581 keer bekeken