Standard wint, maar is uitgeschakeld

Standard Luik is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Op Sclessin wonnen de Rouches wel met 3-1 van de Noorse kampioen Molde, maar daarmee maakte het de 2-0-nederlaag uit de heenmatch niet goed.

Standard speelde een sterke eerste helft en kwam ook verdiend op voorsprong via Anthony Knockaert. De Fransman werkte een voorzet van Van Damme netjes in doel. Vlak voor de pauze kwamen de Noorse bezoekers echter langszij via Etzaz Hussein. Standard-doelman Thuram liet zich verrassen op een vrijschop: 1-1 aan de rust.

In de tweede helft zagen de spelers van coach Slavo Muslin hun aanvallende intenties meteen beloond. Ivan Santini bracht Standard met een kopbal op aangeven van Brüls opnieuw op voorsprong. Nadien speelde Molde de wedstrijd goed uit. De Rouches kregen nog enkele kansjes, maar ook de Noren waren nog gevaarlijk op de counter. Een laat doelpunt van Adrien Trebel kon niet voorkomen dat Standard dit seizoen geen Europees voetbal speelt.

In de heenwedstrijd verloren de Luikenaars met 2-0, waardoor het doelpunt op verplaatsing van Hussein doorslaggevend is. Door de uitschakeling van Standard zitten er met RSC Anderlecht en Club Brugge slechts twee Belgische ploegen in de groepsfase van de Europa League, waarvoor vrijdag de loting plaatsvindt in Monaco (13u00).

375 keer gelezen