Kebano voor vier seizoenen naar Genk

Neeskens Kebano verlaat Sporting Charleroi en volgt Sébastien Dewaest naar Racing Genk. De 23-jarige aanvallende middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen bij de Limburgers. Genk zou zo’n vier miljoen euro betalen voor Kebano.

Het afgelopen seizoen was Neeskens Kebano de uitblinker bij Charleroi. Hij leidde de Carolo’s naar play-off 1 waarin zij zich voor het eerst in jaren plaatsten voor Europees voetbal. In mei kreeg Kebano de Ebbenhouten Schoen, de trofee voor de beste Afrikaanse voetballer of speler van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie.

Kebano volgde zijn jeugdopleiding bij het Franse ASA Montereau, waar hij in 2006 werd weggehaald door Paris Saint-Germain. In 2010-2011 maakte hij zijn debuut in de Ligue 1, maar doorbreken bij PSG lukte niet. In het seizoen 2013-2014 nam Charleroi hem over van de Parijzenaars, maar na twee jaar op Mambourg trekt Kebano dus naar Racing Genk.

Racing Genk en Charleroi staan vrijdag trouwens tegenover mekaar in de Jupiler Pro League. In overleg met alle betrokken partijen werd beslist dat Kebano voor geen van beide teams zal spelen. 

Beste Supporters,We versterken ons aanvallend compartiment en verwelkomen de Ebbenhouten Schoen 2015 in onze kleedkamer... Welkom Neeskens Kebano! http://bit.ly/1PAi23T #KRCGenk

Posted by KRC Genk official on donderdag 27 augustus 2015
352 keer gelezen