Man United telt Club uit in eigen huis

Manchester United heeft vanavond vlot de maat genomen van Club Brugge. Het werd 0-4 in het Jan Breydelstadion. Wayne Rooney was de man van de avond. Hij scoorde drie keer. Het vierde doelpunt kwam op naam van de Spanjaard Ander Herrera. 

In de eerste helft kon Brugge nog aanspraak maken op een gelijkspel. Vooral Diaby kreeg een enorme kans om te scoren. Maar bij United lag het rendement net iets hoger. Memphis slalomde door de defensie en bediende Rooney. Die wipte de bal knap over Bolat.

Meteen na de rust was het al snel over en out. Voor de match was het al van april geleden dat Rooney nog eens kon scoren. Vanavond tegen Club was dat geen probleem. Op vijf minuten tijd scoorde hij twee keer. 0-3 en een hattrick voor Rooney. United drukte door en met nog een uur te spelen werd het 0-4 na een doelpunt van Herrera.

Manchester United gaat zo gemakkelijk door naar de groepsfase van de Champions League. Voor Brugge was het de grootste Europese thuisnederlaag ooit. Club zal vanaf nu aantreden in de groepsfase van de Europa League.

2073 keer bekeken