2-1 is niet voldoende voor Monaco

Valencia heeft zich vanavond ten koste van AS Monaco geplaatst voor de poulefase van de Champions League. Monaco kon zijn thuismatch tegen Valencia wel winnen met 2-1. Maar Valencia had de heenwedstrijd met 3-1 gewonnen en dus gaan de Spanjaarden door naar de volgende ronde. 

Valencia begon goed aan de wedstrijd. Alvaro Negredo profiteerde van mistasten in de verdediging bij Monaco en maakte een weergaloze goal. De spits verschalkte doelman Subasic met een heerlijke lob.

Monaco reageerde vrij snel en Mathew Ryan ging even in de fout. Ryan wou een voorzet plukken, maar miste de bal. Centrale verdediger Andrea Raggi reageerde het snelst en trapte de gelijkmaker binnen.

Na de rust ging het spel goed op en neer. Monaco had nog twee goals nodig om verleningen af te dwingen. En een kwartier voor tijd leverde dat op. Elderson duwde, vanuit buitenspel, de bal voorbij Ryan. Monaco ging nu vol voor een derde doelpunt, maar daar lukte niet meer. Het bleef 2-1.

Valencia mag zich opmaken voor de groepsfase van de Champions League. Het is nu naast Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Sevilla al de vijfde Spaanse club in de groepsfase.

Bekijk hier de drie doelpunten:

275 keer bekeken