Onmogelijke opdracht voor Club?

Woensdagavond wacht Club Brugge een aartsmoeilijke opdracht tegen Manchester United in de play-offs van de Champions League. Als Club zich nog wil kwalificeren voor de groepsfase, moet het thuis een 3-1-nederlaag ophalen. Iets wat blauw-zwart nog maar één keer lukte in de clubgeschiedenis.

Club leek vorige week lange tijd met een gunstige 2-1 terug naar België te keren. Blauw-zwart was verrassend op voorsprong gekomen op Old Trafford na een eigen doelpunt van Michael Carrick. Memphis Depay bracht Club weer met beide voeten op de grond met twee fantastische doelpunten. De Bruggelingen hielden daarna lang stand, maar in de slotseconden gooide Marouane Fellaini roet in het eten door er nog 3-1 van te maken.

In zijn clubgeschiedenis moest Club Brugge al vier keer een 3-1-nederlaag proberen wegwerken. Één keer lukte dat. In de tweede ronde van de UEFA Cup in 1987 won Club de terugwedstrijd met 4-0 van Rode Ster Belgrado.

Club Brugge kan zich optrekken aan de goede thuisreputatie. In de laatste tien Europese thuiswedstrijden is het ongeslagen: het won zes keer en speelde vier keer gelijk. Woensdag kunnen Michel Preud’homme en zijn manschappen ook rekenen op de steun van een uitverkocht Jan Breydelstadion. 

U kan de wedstrijd tussen Club Brugge en Manchester United woensdag live volgen op 2BE vanaf 20u15.

615 keer gelezen