Oostende wint in de hel van Sclessin

Bekijk de samenvatting vanaf 21'40".

Leider Oostende heeft na Anderlecht vorige week nu ook Standard verslagen. In de Hel van Sclessin ging de kustploeg met 1-2 winnen. Een slechte week voor Standard dat donderdag ook al verloor in de Europa League.

Sclessin ontplofte al na drie minuten toen nieuwe aanwinst Christian Brüls de Rouches op een 1-0 voorsprong schoot. Op een strakke voorzet van Knockaert kwam de flankaanvaller goed voor zijn man en scoorde hij meteen bij zijn debuut. Oostende leek amper aangeslagen en herpakte zich snel. Na een kwartier kwam de kustploeg al langszij toen Thuram aarzelde op een diepe bal van Berrier. Akpala twijfelde niet en legde de 1-1 binnen. De wedstrijd ging goed op en af, maar echt grote kansen leverde dat niet meer op.

Na de rust waren de eerste kansen weer voor Standard. Op het uur kreeg Faty op corner een open kopkans. Met een geweldige save verhinderde Ovono dat de thuisploeg terug op voorsprong kwam. Standard was baas en Oostende ging voor een gelijkspel, tot Canesin met een slimme doorsteekbal de Luikse defensie openbrak. Loemba kon afleggen voor Musona en die zette Oostende op een 1-2 voorsprong. Standard had nog een goede tien minuten om terug gelijk te maken, maar dat lukte niet.

De eerste thuisnederlaag van het seizoen voor Standard. Oostende blijft door de overwinning alleen aan kop voor Sint-Truiden, Anderlecht en Gent, dat straks nog tegen Kortrijk speelt.

4439 keer bekeken