Praet bezorgt RSCA 3 punten in extra tijd

Bekijk de samenvatting vanaf 1'35".

Anderlecht is vanmiddag door het oog van de naald gekropen tegen Lokeren. De Brusselaars waren de betere ploeg, maar konden pas in de blessuretijd scoren. Een laag schot van Gouden Schoen Dennis Praet leverde nipt de drie punten op.

De eerste helft had bitter weinig om het lijf. Anderlecht bracht geen hoog tempo op de mat en zette nauwelijks druk naar voren. Na twintig minuten probeerde Praet het vanop afstand met een lage schuiver, maar Copa ging goed plat. Ook Lokeren kwam niet verder dan wat pogingen van op afstand, al had het wel een strafschop kunnen krijgen voor een ingreep van Kara op Bolbat. Het gevaarlijkste wapenfeit voor de rust was nog van Defour. De voormalige Gouden Schoen probeerde het van buiten de zestien, maar zijn schot strandde op de dwarsligger.

Ook in de tweede helft trof Anderlecht meteen het doelkader. Praet kapte Ngolok uit, zijn daaropvolgende schot ging via de paal buiten. Lokeren kwam nauwelijks in het strafschopgebied van de recordkampioen en was dus aangewezen op afstandsschoten van Patosi, maar die vond het kader dan weer niet. Bij Anderlecht trof ook Okaka het hout. De Italiaan kwam op een lage voorzet van Praet goed voor zijn bewaker, maar de paal pareerde zijn schot. In de slotfase sleepte Praet eigenhandig alsnog de drie punten uit de brand voor Anderlecht. Hij trapte een voorzet van Ezekiel in één tijd voorbij Copa. Lokeren kon Proto in de slotseconden niet meer bedreigen, het bleef 1-0.

3982 keer bekeken