Mechelen houdt de drie punten thuis

Bekijk de samenvatting vanaf 23'25".

Een staartduel, dat was Mechelen tegen OHL. Beide ploegen hadden vooraf slechts drie op twaalf gehaald. OHL had vorige week vertrouwen opgedaan door de eerste overwinning en Mechelen-coach Jankovic wilde kost wat kost de drie punten thuis houden.

Mechelen en OHL speelden een matige eerste helft achter de kazerne. Na twee minuten kreeg Van Damme een goede kans voor om de thuisploeg op voorsprong te koppen, maar de hoek bleek net te scherp. Daarna was Ngawa  voor OHL het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot raakte de buitenkant van de paal. Het belangrijkste feit uit de eerste helft was misschien de blessure van Gouden Stier Kostovski.

De tweede helft leverde wel kansen en doelpunten op. Eerst lieten zowel Veselinovic als Remacle het na om te scoren. Het was Verdier die na een knappe beweging en assist van Rits de 1-0 beheerst voorbij OHL-doelman Riou. De Leuvenaars waren aangedaan en creëerden amper nog kansen. Eerst werd een doelpunt van Seth De Witte nog onterecht afgekeurd na een vermeende fout op doelman Riou. Op penalty zette Kosanovic de thuisploeg dan toch op een geruststellende 2-0 voorsprong. OHL kwam enkele minuten voor affluiten nog terug tot 2-1 via Houdret, maar gelijkmaken lukte niet meer.

Een broodnodige thuisoverwinning voor KV Mechelen dat zo wegkruipt uit de staart van het klassement. OHL moet nu toch punten beginnen pakken om een dramatische seizoenstart te vermijden.

DOELPUNTEN:
61’ 1-0 Verdier (Mechelen)
78’ 2-0 Kosanovic (Mechelen)
87’ 2-1 Houdret (OHL)

1390 keer bekeken