Langil redt punt voor Beveren

Bekijk de samenvatting vanaf 13'40".

Na een aangename wedstrijd hebben Waasland-Beveren en Moeskroen-Péruwelz de punten gedeeld. De Waaslanders kwamen tot twee keer toe op achterstand, maar Steeven Langil sleepte in de slotfase nog een punt uit de brand. Het werd 3-3 op de Freethiel.

Al na zes minuten was de nul van het bord bij de Waaslanders. Moulin legde breed tot bij Langil, die Gulan eenvoudig in de wind zette en in de korte hoek binnentrapte: 1-0. Het antwoord van Moeskroen-Péruwelz liet niet lang op zich wachten, want vijf minuten later krulde Michel een vrije trap netjes over de muur in doel: 1-1. Op het halfuur lieten de troepen van Vreven zich opnieuw ringeloren op een stilstaande fase. Michel wierp een vrije trap voor doel, Mezague kopte de 1-2 ongehinderd binnen. Nog voor de rust moest Waasland-Beveren met z’n tienen verder. Ref Vanbecelaere stuurde Buatu na een tackle op Markovic met rood van het veld. Een hard verdict.

Van de man-minder-situatie was in de tweede helft nauwelijks wat te merken. Waasland-Beveren bleef de flanken benutten, wat voor Myny net niet met een doelpunt werd beloond. De middenvelder trof na een lange run de paal. Uitstel van executie voor Moeskroen, want twintig minuten voor tijd hing de gelijkmaker dan toch tegen de touwen. Op een inswinger van Langil klom Gano hoger dan doelman Marciano en werkte de bal onvrijwillig met de bovenarm in doel. Waasland-Beveren ging op zoek naar de winning goal, het was Moeskroen dat opnieuw op voorsprong kwam. Moulin verloor de bal aan de rand van de zestien, Scepovic ging ermee aan de haal en tikte de 2-3 eenvoudig voorbij Henkinet. In de toegevoegde tijd kreeg Badri de uitgelezen kans op de 2-4, maar hij trapte de bal huizenhoog over. Aan de overkant dribbelde Langil zich met zijn laatste krachten drie man voorbij, zijn voorzet belandde met het nodige geluk in doel: 3-3. Cedomir Janevski ziet zo zijn eerste driepunter uit zijn handen glippen. Moeskroen blijft achter met 2 op 15.

1171 keer bekeken