Essevee wint thuis van Club Brugge

Bekijk de samenvatting vanaf 1'20".

Zulte Waregem heeft in het eigen Regenboogstadion met 2-0 gewonnen van Club Brugge. Essevee kwam al na tien minuten op voorsprong via een penalty van Leye, Bryan Verboom maakte er in het slot van de wedstrijd 2-0 van. Club verliest zo de kans om STVV en KV Oostende bij te halen aan de leiding van het klassement. 

Na tien minuten kwam Zulte Waregem al op voorsprong. Mechele haalde Lepoint neer op de rand van de zestien. De scheidsrechter twijfelde niet en gaf Zulte Waregem een strafschop, Mbaye Leye zette die perfect om. Club voetbalde amper kansen bij elkaar, maar ook Essevee was ongevaarlijk. Enkel een soort van voorzetschot van Leye verdween bijna in het doel van Bruzzese. Vlak voor de rust kreeg Bossut hulp van de paal bij een vrije trap van De Bock.

De tweede helft begon met een afgekeurd doelpunt voor de thuisploeg. Thiam gaf de Fauw een klein duwtje bij zijn kopbal. Club kwam iets beter uit de kleedkamer en Diaby kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker, maar faalde telkens in de afwerking. De laatste tien minuten kwam Zulte Waregem weer iets beter in de wedstrijd. Stephen Buyl trapte eerst nog op de paal, maar in de rebound verdubbelde Bryan Verboom de voorsprong voor Essevee. Zulte Waregem staat na deze overwinning voorlopig vierde in het klassement met zeven punten. 

Scoreverloop:

10’ 1-0 Mbaye Leye (Zulte Waregem, penalty)

83’ 2-0 Bryan Verboom (Zulte Waregem)

6223 keer bekeken