Oorlog tussen Vanden Borre en Anderlecht

“Dit is een zwarte dag voor Anderlecht, en we zullen zien welke sancties we zullen nemen tegen Anthony Vanden Borre.” Dat heeft een aangeslagen manager Herman Van Holsbeeck gezegd als reactie op het vernietigend interview van Vanden Borre in het Laatste Nieuws en enkele Waalse kranten. De Anderlecht-verdediger, die deze week naar de B-kern werd gestuurd, zei daarin onder meer dat trainer Hasi er alles aan gedaan heeft om hem uit de ploeg te werken en dat hij van de medespelers niet de minste steun heeft gekregen.

In dit verhaal zijn alleen maar verliezers", begint Herman Van Holsbeeck de persconferentie. "Wij hebben altijd veel respect getoond voor Anthony Vanden Borre, maar op een bepaald moment stopt dat. Er zijn waarden en normen die gelden voor iedereen. De lijn is overschreden en nu gaan we er een einde aan maken.” Van Holsbeeck benadrukte ook dat Vanden Borre onwaarheden heeft verkondigd in de media. “Hij is naar mij gekomen en heeft gezegd dat hij weg wil bij Anderlecht. Vandaag lees ik dat hij wil blijven.”

Over verdere maatregelen beraadt Anderlecht zich nog. “We laten dit nu eerst bezinken.” Voorlopig blijft Vanden Borre meetrainen met de B-kern.