Vanden Borre haalt uit naar Anderlecht

Anthony Vanden Borre haalt vandaag in de kranten Het Laatste Nieuws en Sudpresse zwaar uit naar zijn coach Besnik Hasi en zijn ploegmaats bij Anderlecht. De verdediger vloog deze week naar de B-kern en zegt zelf daar te willen blijven trainen zolang Hasi trainer is van paars-wit.

Vanden Borre zegt dat hij na de competitienederlaag tegen KV Oostende de technische staf had aangeraden “eens naar zichzelf te kijken” in plaats van alleen maar naar de spelers te wijzen. “Daarna maakte meneer Van Holsbeeck me duidelijk dat ik beter even met de B-kern zou trainen. Ik heb nergens meegemaakt dat je gestraft wordt omdat je je gevoelens uit. Dit kwam sommigen goed uit om me weg te krijgen.”

De 27-jarige VDB verwijst daarmee naar coach Besnik Hasi. “Hij heeft een probleem met mij maar zal dat nooit in mijn gezicht zeggen. Hasi hangt graag ‘de king’ uit. Het is onmogelijk met hem in dialoog te gaan. Het interesseert me ook niet.” Ook zijn ploegmaats moeten het ontgelden: “In de kleedkamer zitten enkel janetten. De meerderheid is bang. Ik heb geen vrienden in de vestiaire en heb er ook geen nood aan.”

Ondanks alle kritiek wil Vanden Borre bij Anderlecht blijven. “Ik wil niet vertrekken. Ik zit hier goed en heb nog drie jaar contract. ze kunnen me zelfs met een pistool tegen mijn hoofd niet dwingen om weg te gaan. Het is simpel: ik train met de B-kern en zolang Hasi trainer is, blijf ik daar wellicht. Een maand, een jaar of drie jaar, het maakt me niet uit. Ik zal elke dag met plezier naar de training gaan, hard werken en de jongeren met raad en daad bijstaan.” 

539 keer gelezen