Valencia met mooie marge naar Monaco

Valencia heeft een grote stap gezet richting de poulefase van de Champions League. Los Che versloegen na een aantrekkelijke wedstrijd AS Monaco met 3-1. Mathew Ryan had een flink aandeel in de overwinning. De ex-doelman van Club Brugge hield zijn gloednieuw team met enkele puike reddingen overeind.

De Spanjaarden scoorden al na drie minuten en namen zo een blitzstart. Feghouli kopte al vallend een scherpe voorzet van Gayá tot bij Rodrigo, die moederziel alleen binnentikte. Valencia dicteerde de wet in de eerste helft, maar Alcacer en Mustafi verzuimden om de score uit te diepen. Vlak voor de rust trok Monaco de motor op gang. Bernardo Silva snelde Vezo voorbij, maar zijn schot werd door Ryan knap tegen de verste paal geduwd. Even later was de voormalige doelman van Club Brugge dan toch geklopt, maar het doelpunt van Martial werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Vlak na de pauze scoorde Monaco dan toch dat belangrijke uitdoelpunt. Vezo kreeg een voorzet van Martial onvoldoende weggewerkt en legde de bal zo panklaar voor Pasalic, die de gelijkmaker van dichtbij hard binnenschoot. Los Che bleven niet bij de pakken zitten. De ingevallen Piatti legde een voorzet van Barragán terug tot bij kapitein Parejo, die de 2-1 met enig geluk voorbij Subasic knalde. Monaco bracht met Dirar nog een tweede ex-Bruggeling tussen de lijnen, maar die liet zich – op een elleboogstoot na – niet opmerken. In de slotfase deed Feghouli wat Fellaini gisterenavond deed: hij zette zijn team in de slotfase op een veilige 3-1 stand. De Monegasken kregen de bal niet weg en de Algerijn trapte het derde doelpunt in één tijd voorbij Subasic. Monaco moet volgende week dus - net als Club Brugge - twee keer scoren als het naar het kampioenenbal wil. 

479 keer bekeken