Bilbao houdt stand en wint Supercopa

FC Barcelona heeft zijn scheve situatie van vorige week niet meer kunnen rechtzetten in het eigen Camp Nou. Barça, dat meer dan een half uur met tien verder moest, speelde maandagavond 1-1 gelijk in de terugmatch van de Spaanse Supercup die zo voor het eerst sinds 1985 opnieuw naar Athletic Bilbao ging.

Bilbao had de heenwedstrijd vorige week met 4-0 gewonnen, waardoor Barcelona voor een zware opdracht stond. Met Vermaelen 90 minuten op de bank ging Barça meteen op zoek naar het openingsdoelpunt. Toch was het wachten tot vlak voor rust op de 1-0 van Lionel Messi.

In minuut 56 kantelde de wedstrijd na een rode kaart voor Gerard Piqué. De verdediger kreeg de kaart omdat hij een lijnrechter de huid vol schold na een buitenspelfase. Athletic profiteerde van de man-meersituatie en een kwartier voor tijd maakte Aritz Aduriz de gelijkmaker. Aduriz was in de heenwedstrijd ook al de held van Bilbao met drie doelpunten. Athletic Bilbao eindigde de wedstrijd ook met tien nadat Kike Sola een rode kaart kreeg voor een gemene overtreding.

Voor Bilbao is het de eerste prijs sinds 1985. Toen won het als landskampioen en bekerwinnaar de Supercopa een eerste keer. Zondag staan Athletic en Barcelona al opnieuw tegenover elkaar voor hun wedstrijd van de eerste speeldag in de Primera Division. 


298 keer gelezen